Esküvői menü, avagy mire ügyeljünk az esküvői vacsora kiválasztásakor?

A finom, ízlésesen tálalt ételek bármelyik ünnepség nélkülözhetetlen tartozéka. A vacsorát nagyban az határozza meg ki, mivel vendégeli meg a násznépet. Ezen kívül arra is ügyelni kell, hogy az asztalra került ételek-díszek  ízlésről árulkodjanak.

Az első szakaszában érdemes beiktatni egy welcome cocktail-t. Szóba jöhet a csokis eper és pezsgő.

Később célszerű gondoskodni egy könnyű hidegtálról, hogy a vendégek a hosszú sürgés-forgásban ne éheztessék ki magukat, de maradjon hely a vacsorának is. Az étel mennyiségét az egy főre jutó kb. 30 dkg-ból számíthatjuk ki. Az esti vendégséghez laktatóbb mennyiségben gondolkodjunk. Leggyakrabban a hús-, illetve halas ételek kerülnek az asztalra, ezek a legnépszerűbb összetevők, több salátafajta társaságában. Az első, és legfőbb édesség a torta, hozzá szervírozhatunk gyümölcssalátát, gyümölcsöket. Az ital (kávé, üdítők) mennyisége legkevesebb 1 l/fő nyári melegben ez akár több is lehet.

Az asztaldíszítés trendje

Idén is hódit a simple style, (egyszerű és ízléses). Nagy divatnak örvendenek a külön asztalok: pl., gyümölcsös asztal, halas asztal. Mindegyik asztal külön díszítést kap a rajtuk elhelyezett ételeknek megfelelően.

A menüt előre díszes formában minden vendég részére külön készítik el. Legnépszerűbb változatát a külön erre az alkalomra választott lapra nyomtatják, összetekerik, és szalaggal kötik át. Így kerül minden vendég tányérjára.

Figyeljünk oda a díszítésre és egyéb esküvői dekorációkra

A virágdíszek egyre egyszerűbbek,  ne foglalják el a fél asztalt, de legyenek esztétikusak, összehangoltak.

Ahhoz, hogy az asztal telitettebbnek tűnjön, többemeletes étel elrendezésben ajánlatos gondolkodni. Főleg, ha gyümölcsről, süteményről van szó.

Legújabb mánia a virágos jégszobrokkal való díszítés, külön megvilágítással. A vendégek valószínűleg kellemesen meg lesznek lepve.

Ha csokoládé szökőkúttal kedveskedünk vendégeinknek, akkor figyelembe kell venni, hogy a csokiból a ruhánkra, terítékre is juthat.

Használja fantáziáját, hogy az különös és feledhetetlen élmény maradjon az Ön és kedves párja, valamint a vendégek számára is!

De itt  is meg kell említenem egy jó esküvőszervező minden gondot levesz az önök válláról és segít abban,hogy mindenki csak a szórakozása koncentráljon!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .