Esküvői testfestés

hennaA régi tradíciók, megkötések az esküvőknél egyre inkább kezdenek megkopni, a szokások teljesen mások, mint 20, 10 vagy akár 5 évvel ezelőtt.

Az esküvői testfestés egy egyedi, és nem ritkán takarékos módja egy különleges ékszer viselésének: arany, ezüst vagy fehér színnel felfestve a menyasszony testére, illetve néha az arcára, nyakára is.

Legkedveltebbek a szolid, indás, virágos motívumok, csillámporral, esetleg kristálykővel díszítve (igény esetén Swarovski kristállyal), mivel ez a díszítés egy egészen fantasztikus benyomást és látványt nyújt úgy az esküvőn, mint az esküvői fotókon.

swarovski henna

Több ifjú nőről készült kép került elő a Krisztus előtti 1500- 500-ig tartó korszakból, akiknek a keze hennafestéssel díszített.

A termékenység és a fiatal nÅ‘i lét e korai összekapcsolásából eredeztethetÅ‘ a “Henna estéje” mondás, mely a házasodni kívánó fiatal nÅ‘ esküvÅ‘ elÅ‘tti estéjén történÅ‘, rítusszerű hennafestésre utal.

A Henna estéje széles körben elfogadott. Ilyenkor főleg a arát, de esetenként a vőlegényt is hennafestéssel díszítik az menyegző előtti éjszakán.

A tradíció szerint, ameddig a hennafestés nem kopik le az ifjú hitves tenyeréről, addig nem csinálhat semmilyen házimunkát.

wedding-henna

A henna a babona szerint áldást, jó szerencsét, szépséget hoz viselőjének. A legtöbb és legösszetettebb hennafestést az asszonyok kapták szerte a világban, ezzel erősítve a rájuk szálló áldást.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .