Meleg nyári napokban jól esnek majd ezek a különleges hűsítők, nem csak az esküvőkre! Remélem ki is próbáljátok!

 

Levendulás limonádé!

 

Hozzávalók:

1 csésze friss vagy szárított levendulavirág, levendulalimonade

500 ml forrásban levő víz,

250 ml citromlé,

1 csésze cukor,

és friss gyümölcs a tálaláshoz.

 

Elkészítése:

Vegyünk, egy rozsdamentes edényt öntsük, bele a vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a levendulavirágot. Hagyjuk a virágokat a vízben kb. 15 percig majd egy szűrön szűrjük át az egészet.

Ezután ízesítsük cukorral, citromlével, tegyünk, a pohárba jégkockát majd díszítsük fel a poharat friss gyümölccsel vagy narancskarikával.

Lehűtve jéghidegen kínáljuk.

 

Frissítő mentás- gyömbéres

Hozzávalók:

4 citrom

egy kis darab gyömbér (kb. 2 cm nagyságú)

6 evőkanál cukor vagy méz

ásványvíz és jégkocka

friss mentalevelek

Elkészítése:

Facsard a citromokat egy tálba, majd reszeld le a gyömbért, tépkedd le a mentaleveleket és add őket a citromléhez.

Add a keverékhez a citromok belsejét, majd egy kanál hátuljával nyomkodd át a pépet. Azután szűrd le a masszát, hogy megkapd a tiszta levet.

Öntsd az így kapott levet, egy kancsóba, add hozzá a cukrot vagy a mézet és kevergesd addig, amíg az fel nem olvad benne. Öntsd hozzá az előre lehűtött vizet. Ha azonnal kínálod a szénsavas ásványvíz frissítőbb hatást ad, ha később szolgálod fel, és előtte pihenteted a hűtőben, akkor pedig érdemesebb a szénsavmentes változatot választani. A legjobb benne, hogy a víz mennyiségét Te magad szabályozhatod, attól függően, hogy mennyire intenzív ízt szeretnél kapni.

Kínáld a finom, hűsítő limonádét jégkockákkal és díszítsd mentalevelekkel.