Meleg nyári napokban jól esnek majd ezek a különleges hűsÃtÅ‘k, nem csak az esküvÅ‘kre! Remélem ki is próbáljátok!
Levendulás limonádé!
Â
Hozzávalók:
1 csésze friss vagy szárÃtott levendulavirág,
500 ml forrásban levÅ‘ vÃz,
250 ml citromlé,
1 csésze cukor,
és friss gyümölcs a tálaláshoz.
Â
ElkészÃtése:
Vegyünk, egy rozsdamentes edényt öntsük, bele a vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a levendulavirágot. Hagyjuk a virágokat a vÃzben kb. 15 percig majd egy szűrön szűrjük át az egészet.
Ezután ÃzesÃtsük cukorral, citromlével, tegyünk, a pohárba jégkockát majd dÃszÃtsük fel a poharat friss gyümölccsel vagy narancskarikával.
Lehűtve jéghidegen kÃnáljuk.
Â
FrissÃtÅ‘ mentás- gyömbéres
Hozzávalók:
4 citrom
egy kis darab gyömbér (kb. 2 cm nagyságú)
6 evőkanál cukor vagy méz
ásványvÃz és jégkocka
friss mentalevelek
ElkészÃtése:
Facsard a citromokat egy tálba, majd reszeld le a gyömbért, tépkedd le a mentaleveleket és add őket a citromléhez.
Add a keverékhez a citromok belsejét, majd egy kanál hátuljával nyomkodd át a pépet. Azután szűrd le a masszát, hogy megkapd a tiszta levet.
Öntsd az Ãgy kapott levet, egy kancsóba, add hozzá a cukrot vagy a mézet és kevergesd addig, amÃg az fel nem olvad benne. Öntsd hozzá az elÅ‘re lehűtött vizet. Ha azonnal kÃnálod a szénsavas ásványvÃz frissÃtÅ‘bb hatást ad, ha késÅ‘bb szolgálod fel, és elÅ‘tte pihenteted a hűtÅ‘ben, akkor pedig érdemesebb a szénsavmentes változatot választani. A legjobb benne, hogy a vÃz mennyiségét Te magad szabályozhatod, attól függÅ‘en, hogy mennyire intenzÃv Ãzt szeretnél kapni.
KÃnáld a finom, hűsÃtÅ‘ limonádét jégkockákkal és dÃszÃtsd mentalevelekkel.