Meleg nyári napokban jól esnek majd ezek a különleges h?sít?k, nem csak az esküv?kre! Remélem ki is próbáljátok!
Levendulás limonádé!
Â
Hozzávalók:
1 csésze friss vagy szárított levendulavirág,
500 ml forrásban lev? víz,
250 ml citromlé,
1 csésze cukor,
és friss gyümölcs a tálaláshoz.
Â
Elkészítése:
Vegyünk, egy rozsdamentes edényt öntsük, bele a vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a levendulavirágot. Hagyjuk a virágokat a vízben kb. 15 percig majd egy sz?rön sz?rjük át az egészet.
Ezután ízesítsük cukorral, citromlével, tegyünk, a pohárba jégkockát majd díszítsük fel a poharat friss gyümölccsel vagy narancskarikával.
Leh?tve jéghidegen kínáljuk.
Â
Frissít? mentás- gyömbéres
Hozzávalók:
4 citrom
egy kis darab gyömbér (kb. 2 cm nagyságú)
6 ev?kanál cukor vagy méz
ásványvíz és jégkocka
friss mentalevelek
Elkészítése:
Facsard a citromokat egy tálba, majd reszeld le a gyömbért, tépkedd le a mentaleveleket és add ?ket a citromléhez.
Add a keverékhez a citromok belsejét, majd egy kanál hátuljával nyomkodd át a pépet. Azután sz?rd le a masszát, hogy megkapd a tiszta levet.
Öntsd az így kapott levet, egy kancsóba, add hozzá a cukrot vagy a mézet és kevergesd addig, amíg az fel nem olvad benne. Öntsd hozzá az el?re leh?tött vizet. Ha azonnal kínálod a szénsavas ásványvíz frissít?bb hatást ad, ha kés?bb szolgálod fel, és el?tte pihenteted a h?t?ben, akkor pedig érdemesebb a szénsavmentes változatot választani. A legjobb benne, hogy a víz mennyiségét Te magad szabályozhatod, attól függ?en, hogy mennyire intenzív ízt szeretnél kapni.
Kínáld a finom, h?sít? limonádét jégkockákkal és díszítsd mentalevelekkel.