Esküvőszervező nélkül

Az esküvő napján is mindig sok a teendő, általában minden mennyasszony és vőlegény izgul és lázasan készülődik a ceremóniára. Ez így is van rendjén, de akkor vajon ki ellenőrzi, hogy a helyszínen rendben van-e minden, valóban olyan a dekoráció amilyet elképzeltem? Még lehetne sorolni az ilyenkor felmerülő kérdéseket, ellenben ha van egy esküvőszervező, akkor az arának és a vőlegénynek nincs más teendője, mint élvezni azt a napot.

Vendégként tapasztaltam már esküvőkön jó néhány kellemetlen helyzetet, ezeket érdemes elkerülni.
Felsorolok néhány hibát, de tényleg csak azért, hogy érzékeltessem mennyire nehéz aznap a párnak helyt állnia, ha nincs segítségük.

Probléma

Történt egyszer egy esküvőn, a vacsora helyszínén lehetőség volt külső szertartásra, a kert csodálatosan szép volt, fel volt díszítve lufikkal, szalaggal, virággal, a székek elrendezve, az egyetlen bökkenő az a nyári hőség volt, mert arra senki nem gondolt, hogy árnyék nem lesz azokban a délutáni órákban, amikor a szertartás lesz. Így aztán mindenkiről folyt a víz, ráadásul a vendégsereg hátra húzódott az árnyékba, a székek üresen maradtak és a vendégek alig láttak, hallottak valamit a szertartásból, ráadásul a szertartás is nagyon hosszúra sikerült. Az ilyen helyzetekre az esküvőszervező biztosan kitalál valamit, intézkedik, sőt talán az helyszín felmérésekor felmerülnek benne a kérdések, hisz rendelkezik elég tapasztalattal.
Egy másik esküvőn történt, szintén szervezési hiba, hogy a zenekarral nem volt megbeszélve, szerződésben leírva, hogy mikor tartsanak szünetet, illetve mikor milyen esemény lesz. Ugyanis a vacsora alatt nem az „aláfestő” zene szólt, ami általában CD-ről megy, így az zenekar tagjai is meg tudnak vacsorázni, pihenni. Ehelyett jó kis pörgős, mulatós nótákat játszott, persze mindenki evett. Mikor a násznép befejezte az étkezést a zenekar is elindult vacsorázni, így teljes csend volt a teremben, sajnos rögtön lőttek a hangulatnak is.
Volt egy alakalom, amikor a mennyasszony rokonai lemaradtak az vőfély által vezényelt tányértörésről, mert félre lettek tájékoztatva és készültek a párral való fotózásra a hátsó kertben.
A pár ugyan megkérte a vőfélyt, hogy aznap vegye kezébe az irányítást, bár elvállalta, de neki nem ez a feladata, neki ott megvannak a szerepei. Egy esküvőszervezővel együttműködve már más lett volna a helyzet.
Még sorolhatnám a bonyodalmakat és a váratlan helyzeteket is, amik megtörténhetnek, de talán majd egy legközelebbi bejegyzésemben. J
Érdemes tehát esküvőszervezőt fogadni, ez is egy szakma. Elvégre, ha fáj a fogunk, akkor nem próbáljuk magunk kifúrni és betömni, hanem elmegyünk fogorvoshoz. J

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .